Palvelut

Kokonaisratkaisujen lisäksi tarjoamme useita erilaisia älypalveluita, joista voit valita yhden tai useamman tarpeidesi mukaan. Älypalvelujemme avulla voit saavuttaa huomattavia säästöjä energialaskussa, minimoida vesivuotojen aiheuttamat omaisuusvahingot ja saada tarkempia tietoja sisäilman olosuhteista tai veden ja energian kulutuksesta.

KAUKOLÄMMÖN KYSYNTÄJOUSTOPALVELU
Älykkäät algoritmit vähentävät lämmitystehon huippuja ja optimoivat energiankulutusta. Jos talosi on kytketty kaukolämpöön, voit ottaa tämän palvelun käyttöön ja saada säästöjä energialaskussa. Palvelussa sisäolosuhteita seurataan jatkuvasti ja algoritmit optimoivat olosuhteita, jotta asumismukavuus ja asumiskokemus paranevat. Käytännössä tämä tarkoittaa esimerkiksi sitä, että asuntojen lämpötilan vaihtelut pienenevät ja pysyvät halutulla tasolla, esim. 21,5C.
SÄHKÖN KYSYNNÄNJOUSTOPALVELU

Käyttääkö kiinteistönne paljon sähköä esimerkiksi lämmitykseen tai valaistukseen? Sähkökuormat voidaan liittää sähkön kysynnän jouston markkinaan, josta kiinteistön omistajalle maksetaan korvaus.

Talotohtori sähkön kysyntäjoustopalvelulla voidaan sähköä käyttävät laitteet, kuten lämpöpumput, sähkökattilat, valaisimet tai ilmankäsittelykoneet liittää kustannustehokkaasti kysynnän jouston markkinaan. Kun kiinteistön laitteet ovat liitetty markkinaan, maksamme vuosittaiset korvaukset, jotka saattavat olla satoja tai jopa tuhansia euroja vuotuisesta sähkönkulutuksesta riippuen.

SISÄLÄMPÖTILOJEN OPTIMOINTIPALVELU
Oletko tyytyväinen asuntosi lämpötilaan ja olosuhteisiin? Onko taloyhtiössänne vaihtelua lämpötiloissa, toisin sanoen joissakin huoneistoissa on liian kylmä kun taas toisissa on liian kuuma? Vaihteleeko lämpötilat mahdollisesti myös eri vuodenaikoina? Sisälämpötilojen optimointipalvelu auttaa parantamaan sisäilman olosuhteita ja tasaamaan lämpötilavaihteluita eri huoneistojen välillä. Haluttaessa huoneistojen lämpötiloja eri huoneistoissa ja jopa huoneissa voidaan säätää älykkäillä termostaateilla, jotka vaihdetaan tavallisten patteritermostaattien tilalle. Tämän ansiosta huoneiston lämpötilat ovat tasaisemmat ja asumismukavuus paranee. Lisäksi tämä usein myös säästää lämmityskustannuksissa.
KULUTUSSEURANTAPALVELU
Tiedätkö tarkalleen, kuinka paljon rakennuksesi kuluttavat vettä, sähköä ja energiaa lämmitykseen? Aktiivisella kulutuksen seurannalla voidaan saavuttaa säästöä ja pienentää lämmityksen ja vedenkäytön kustanuksia. Kulutusseurantapalvelumme mahdollistaa aktiivisen ja myös automaattisen seurannan kuukausi, päivä, tunti tai jopa minuuttitasolla. Voimme tarjota useita ratkaisuja kulutuksen valvontaan ja optimointiin, mukaan lukien automaattiset hälytykset sekä energiamanageripalvelut.
ÄLYKÄS VESIVUOTOVAHTIPALVELU
Vesivahingot ovat yksi suurimmista vakuutusyhtiöiden korvausperusteista. Kuitenkin suurin osa vahingoista voitaisiin välttää, mikäli vedenkulutusta valvottaisiin jatkuvasti. Toisaalta pienetkin vesivuodot voivat aiheuttaa merkittävän lisälaskun, esimerkiksi jatkuvasti vuotava wc-istuin kuluttaa jopa 1100 litraa vettä vuorokaudessa. Tämä tarkoittaa 1200 euron lisälaskua vuodessa. Älykkäällä vesivuotovahtipalvelulla tällaiset riskit minimoidaa. Mahdollisissa vuototilanteissa palvelu antaa välittömästi hälytyksen ja tarvittaessa myös katkaisee vedentulon.
ÄLYKÄS LÄMPÖPUMPUN OHJAUSPALVELU
Onko kiinteistössänne maalämpö, ilma-vesilämpöpumppu tai poistoilman lämmön talteenotto toteutettu lämpöpumpulla? Tiesitkö, että jos lämpöpumppu syystä tai toisesta menee häiriötilaan, lämmityskustannukset nousevat moninkertaisiksi? Pahimmassa tapauksessa lämpöpumppu voi olla häiriötilassa useita kuukausia, jolloin käytetään kalliimpaa lämmitysmuotoa ja lämmityskustannus nousee usein tuhansia euroja. Lämpöpumppujen älykäs etävalvonta ja -ohjauspalvelu huolehtii, että häiriötilanteen sattuessa huoltomies saa välittömästi hälytyksen, jolloin vikatilanne voidaan nopeasti korjata. Palvelun kautta voidaan myös säätää lämpöpumpun asetuksia ja optimoida laitteiston toimintaa energiatehokkuuden maksimoimiseksi.
ÄLYKÄS LÄMMINVESIVARAAJAN OHJAUSPALVELU
Tavallinen, käyttövettä lämmittävä vesivaraaja toimii termostaattiohjatusti. Tämä tarkoittaa, että varaajan sähkövastukset menevät päälle kun käyttövettä käytetään ja varaajan lämpötila laskee alle asetetun kiinteän arvo, esim. 55C. Älykkäällä lämminvesivaraajan ohjauspalvelulla voidaan olemassaolevasta vesivaraajasta tehdä älykäs. Tämä tarkoittaa, että palvelu osaa ohjata varaajan lämmitystä esim. sähkön markkinahinnan mukaan. Lisäksi palveluun voidaan ohjelmoida "kotoa poissa"-toiminto, jolloin varaajan lämpötilatasoa voidaan laskea silloin kun vettä ei käytetä. Samalla myös vedensyöttö voidaan automaattisesti katkaista, jolloin minimoidaan riskit vesivahingolle esimerkiksi lomamatkan aikana. Varaajan toimintaa voidaan seurata ja asetuksia muuttaa myös älypuhelimella missä ja milloin tahansa.
ÄLYKÄS ÖLJY- JA KAASUKATTILAN OHJAUSPALVELU
Öljy- tai kaasukattilassa on mahdollisten poltinhäiriöiden varalta usein sähkövastukset, jotka menevät päälle vain häiriön sattuessa. Mikäli tällainen kattila liitetään Talotohtoriin, voidaan älykkäästi ohjata sähkövastuksia päälle, mikäli sähkön hinta on edullisempaa kuin öljyn tai kaasun hinta. Älypalvelu osaa ottaa huomioon myös kattilan hyötysuhteen.

Isännöitsijä, kiinteistövastaava

Energiatehokkuuden parantaminen, vesivuotojen hallintaan saaminen tai vaikkapa lämpöpumpun moitteettoman toiminnan varmistaminen ei ole koskaan ollut näin helppoa. Ole hyvä ja täytä lähtötietolomakkeeseen yhteystietonne sekä kiinteistönne tiedot. Otamme teihin viipymättä yhteyttä ja sovitaan mahdolliset seuraavat toimenpiteet. Kiitos!