Älykäs kaukolämpö palvelu

Älykästä kaukolämpöä kiinteistön mittojen mukaan

Älykäs kaukolämpö on Tampereen Sähkölaitoksen uusi digitaalinen palvelu taloyhtiöille ympäri Suomen. Se tasaa kaukolämmön huipputehoja, optimoi kiinteistön lämmöntarvetta ja pienentää siten lämmityskuluja.

Palvelu tuottaa reaaliaikaista tietoa kiinteistön sisäilmaolosuhteista ja auttaa pitämään ne tasaisina lämmityskaudella. Siten asumismukavuudesta ei tarvitse tinkiä.

Sähkölaitoksen kumppanina palvelun kehityksessä on ollut tamperelainen Enermix Oy. Yritys on erikoistunut digitalisaatiota hyödyntäviin kokonaisratkaisuihin, joiden avulla kiinteistöistä tehdään älykkäitä ja energiatehokkaita.

 

Olosuhteet kuntoon ja bonuksena säästöä lämmityskustannuksiin

Edellisellä lämmityskaudella palvelussa mukana olleet kiinteistöt säästivät palvelun ansiosta lähes 10 prosenttia kaukolämmön energiakustannuksista. Lisäksi Lämmitystehoa säästyi jopa 20%. Kiinteistöjen sisäilmaolosuhteet pysyivät kuitenkin vakaina.

Ilman tämäntyyppistä palvelua taloyhtiön sisälämpötilat saattavat vaihdella huomattavasti eri huoneiston välillä. Älykäs kaukolämpö -palvelun avulla lämpötiloja saadaan säädettyä Sisäilmayhdistys ry:n suositusten (20-22 astetta) mukaisiksi ja tasaisemmiksi huoneistojen kesken.

Erinomainen sijoitetun pääoman tuotto ja lyhyt takaisinmaksuaika

Tyypillisissä 1960-1990 luvuilla rakennetuissa kerrostaloissa palvelulla voidaan saavuttaa 15-20% tuotto sijoitetulle pääomalle. Investoinnin takaisinmaksuaika on lyhyt, alle 5 vuotta.

Esimerkiksi 55 asunnon kerrostalossa säästö voi olla jopa 5000,00€ vuodessa.

Esimerkkikohteen laskennassa käytetyt lähtötiedot:

  • Kaukolämmön perusmaksu 550,00€/kk
  • Kaukolämmön kulutus 650 MWh/vuosi
  • Kaukolämmön hinta Tampereen voimassa oleva kaukolämmön kausihinnoittelu
  • Palvelun investointikustannus 250€/huoneisto
  • Palvelumaksut 3,00 €/huoneisto/kk
  • Säästöarvio 10% eli 7,50€/huoneisto/kk

Kampanja: 10 ensimmäiselle palvelun tilaajalle 1. vuoden palvelumaksut veloituksetta!

Nyt kannattaa toimia nopeasti ja pyytää tarjous jo tulevalle lämmityskaudella. Ensimmäiset kymmenen taloyhtiötä saavat ensimmäisen vuoden palvelumaksut veloituksetta!

Palvelu on saatavilla kaikkialla Suomessa.

Lataa tästä palvelun esite.

Lue lisää palvelusta.

Jos haluat tarjouksen palvelusta teidän taloyhtiöönne, jätä tästä yhteydenottopyyntö.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *